Koeling van Datacenters

Meer informatie

Adiabatische koeling datacenter

Op zoek naar adiabatische koeling voor uw datacenter? Er bestaat de mogelijkheid om direct adiabatisch of indirect adiabatisch te koelen. Directe adiabatische koeling is niet geschikt voor het koelen van uw datacenter, omdat er waterdamp ingeblazen wordt. Dit is een bedreiging voor het bedrijfsproces, omdat bevochtigde buitenlucht de ruimte in wordt geblazen. Daardoor kan het datacenter problemen krijgen met zowel vervuiling als corrosie.

Indirecte adiabatische koeling van uw datacenter is een zeer geschikte methode om datacentra te koelen. Koelen met waterverdamping is zeer duurzaam en uitermate geschikt voor datacentra. Doordat de proceslucht via een warmtewisselaar gekoeld wordt, blijft deze namelijk schoon.

Er wordt met een ventilator buitenlucht aangezogen. Deze passeert een filter en een adiabatisch pakket van behandeld papier. De aangezogen lucht komt door een kunststof Recair warmtewisselaar en wisselt energie uit met de lucht die vanuit het datacenter wordt aangevoerd.

De gekoelde lucht van het datacenter wordt daarna teruggeblazen in de ruimte. In bepaalde uitzonderlijke gevallen kan nog een nakoeler worden toegevoegd aan de oplossing: een conventionele compressiekoeling die in noodgevallen voor extra koeling kan zorgen. In praktisch 100% van de tijd kan echter met deze indirecte adiabatische koeling van uw datacenter op een zeer duurzame wijze voor adequate koeling worden gezorgd.

Op onze website vindt u uitgebreide informatie en kunt u contact opnemen, zodat wij u specifieke vragen kunnen beantwoorden.